Skip to main content

Medicinsk Fotvård

Vi erbjuder medicinsk fotvård i Sundbyberg. Medicinsk fotvård är en mycket skön behandling för trötta och ömma fötter och är både förebyggande och behandlande. En medicinsk fotterapeut kan hjälpa till med bland annat nageltrång, fotsvamp, hälsprickor och liktornar. Dessutom ingår rådgivning som gör att du själv kan undvika framtida besvär.

Fötterna behöver omtanke oberoende årstid och ålder. Extra viktigt är det att ta hand om fötterna på vinterhalvåret då man ofta går i skor längre stunder. Ofta blir man ofta torr om fötterna på vintern vilket kan leda till sprickor som i sin tur ökar risken för svamp och vårtor. Nageltrång och liktorn uppkommer ofta när vi tränger in fötterna i skor. Regelbunden fotvård och rätt val av skor kan minska framtida smärta och besvär i fötterna.

Vad är medicinsk fotvård?

Medicinsk fotvård är en sjukvårdande behandling av fötterna. Medicinsk fotvård utförs av en utbildad fotterapeut som också kan hjälpa dig med förebyggande information/råd kring hur du undviker framtida besvär.

Vad är det för skillnad på fotvård och medicinsk fotvård?

Den stora skillnaden mellan medicinsk fotvård och pedikyr/vanlig fotvård är att medicinsk fotvård syftar till att behandla, förebygga och lindra olika sjukdomar i foten och fotbesvär. Det kan vara fotbesvär som:

  • förhårdnader
  • vårtor
  • liktornar
  • fotsvamp
  • nagelsvamp
  • nageltrång

Man måste även vara diplomerad för att få utföra medicinsk fotvård.

Så går medicinsk fotvård till

En medicinsk fotvårdsbehandling inleds oftast med en konsultation av dina fötter. Därefter påbörjas behandlingen utifrån just dina behov och fotbesvär. Behandlingen börjar för det mesta med ett mjukgörande fotbad. Fotterapeuten undersöker sedan dina tånaglar som sedan slipas och klipps. Man tar även bort eventuella förhårdnader, liktorn och sprickor i hälen. Om man har fotsvamp behandlas detta. Fötterna filas sedan mjuka smörjs in med mjukgörande kräm. Fotterapeuten avslutar med fotmassage, efter behandlingen får du tips och skoråd för att kunna förebygga framtida fotbesvär och sjukdomar.

Välkommen in till Ursviks Vårdcentral för medicinsk fotvård i Sundbyberg Stockholm.

Vad kostar medicinsk fotvård i Sundbyberg?

Vi erbjuder medicinsk fotvård för våra listade patienter och då gäller den vanliga patientavgiften, det är kostnadsfritt för dig med frikort, barn under 18 år eller äldre över 85 år.